menu

FEKETE-NAGY KRISZTINA

gyermekjóga oktató,

Szentesen a Központi Óvodában dolgozom óvodapedagógusként. 

A mozgás szeretete mindig is jelen volt az életemben. Számtalan mozgásformát kipróbáltam, keresgéltem az aktuális fizikai és lelki állapotomnak leginkább megfelelőt. 

2013-ban úgy éreztem, hogy szeretnék valami újat. Elmentem egy jóga órára, aztán még egyre… és ott ragadtam. Nem mondom, hogy könnyű volt, de valamiért megfogott az ott uralkodó nyugodt hangulat, az elfogadó légkör, ahol az emberek nem a másikat figyelik, csak teszik a dolgukat.

Azóta eltelt pár év. Még ma sem könnyű. Rengeteg munka, izomláz és verejték. De látom magamon a fejlődést, azt a külső-belső átalakulást, amit a jóga révén értem el. Egy kicsit sajnálom, hogy ilyen későn találkoztam a jógával (bár azt mondják jógázni sohasem késő!) és elkezdett érlelődni bennem a gondolat, hogy milyen jó lenne, ha a jógával már egészen kicsi korban megismerkedhetnének a gyerekek és minél tovább élvezhetnék áldásos hatását.

2018-ban elvégeztem az Eszenczy Jóga Stúdió által szervezett gyermekjóga oktatói tanfolyamot. Büszke vagyok rá, hogy a gyerekjóga módszertanát egy olyan hiteles szakembertől sajátíthattam el, akinek az eredeti végzettsége óvodapedagógus és hosszú éveken át dolgozott óvodában. Ő Csíki Mariann, mozgásfejlesztő, gyerekjóga oktató, a „Gyermekeink Mozgásáért Egyesület” elnöke, a JÓGA-MÓKA módszer kidolgozója.

A gyermekjóga óra nem igazán hasonlít a felnőtteknek tartott foglalkozáshoz, hiszen figyelembe veszi az életkori sajátosságokat. Bár a középpontban a mozgás áll, itt minden pillanatát átszövi a játékosság és a mese. A gyermekek számára mese nélkül száraz lenne a gyakorlás és lehetetlen lenne a figyelmüket lekötni 45 percig.

Örülök neki, hogy rátaláltam erre az eszközre, melynek segítségével egy időben valósul meg a mozgásfejlesztés, a gerincprevenció, a lelki feltöltődés és az érzelmi intelligencia fejlesztése, mindez egy játékos, örömteli tevékenységen keresztül, amit gyerekjógának hívnak.

Szeretettel várom óráimra a gyerekeket!

Fekete-Nagy Krisztina
70/459-7920