menu

Csípőnyitás a lábfej munkájával

Egy rendkívül érdekes, sokakat érintő témát fogunk boncolgatni nyári workshopunkon. Drimál István Iyengar jóga oktató, filozófus szintén arra biztat bennünket, amit én is vallok, hogy gyakorlásaink során ne csupán az adott problémás területre fókuszáljunk, hanem több irányból keressük az összefüggéseket. A műhely remekül rávilágítani arra, hogy a láb, ezen belül is a lábfej megfelelő munkája milyen nagy segítség lehet a csípő megnyitásában. Filozófusként pedig segít megérteni, hogy a precíz gyakorlással hogyan ismerhetjük meg önvalónkat vagyis a szamádhit.

Yoga Journal

Dátum:2016. szeptember 24.
szombat: 10 - 13 óráig
Előadó:Drimál István
Iyengar jóga oktató, filozófus
A program célja:A lábfej munkájából kiindulva érdemes végrehajtanod a csípő nyitását, mert ennek révén stabilan és sérülésmentesen juthatsz eredményre. A lábfej és a csípő helyes munkája teszi egészségessé a térdet, ami különösen fontos és kényes ízület. A műhely során az álló pózokból kiindulva haladunk az egyre erőteljesebb csípőnyitások és lágyéknyújtások felé.
A program utolsó egyharmadában azt boncolgatjuk, hogy a precíz gyakorláson keresztül hogyan ismerhetjük meg önvalónkat. A jóga testi aspektusát Nyugaton a szellemi szemponttól általában elválasztva szokták kezelni. Az előadás/beszélgetés során feltárul a testi szintű gyakorlás mögött álló elmélet, ami megmutatja a jóga mélyebb rétegeivel való szoros kapcsolatát. Az ászanák helyes gyakorlása az önvalóval kapcsol össze, azaz elvisz a szamádhiig.
Részvételi díj: 4.000 Ft
Helyszín:6600. Szentes, Horváth Mihály u. 12. Eszenczy Jóga Stúdió
Érdeklődni: Szenczy Erzsébet
Tel.: +36 30 625 4479
eszenczy [@] gmail [.] com
Számlaszám:18203088-01328773-10010014