menu

PÁGER ISTVÁN

jógaoktató,
lovas kultúra tanár

Páger István jóga és lovas kultúra tanár, egészségfejlesztő terapeuta.

Több mint harminc éve jógázom és foglalkozom az egészségtudatos élettel. Szentesi születésűként volt szerencsém találkozni Kiss Sándor jógamesterrel, aki később végleges tanárommá és mesteremmé vált. Ő Serva Raja Yesudian személyes tanítványaként adta tovább ezt a csodálatos életbölcsességet, aminek a gyűjtő neve a jóga. Kilenc évig jártam hozzá tanulni, a tizedik év intenzív oktatói képzésben telt el, ezután megkaptam az engedélyt a jóga oktatására. Közben és később is számtalan tanfolyam és iskola tanulójaként és táborok résztvevőjeként bővítettem tovább a jógához kapcsolódó tudást. 
Például: Természetgyógyász Unió Kecskemét, Életfa Egészségközpont Budapest, Táltos Iskola Budapest és más városokban, Natura Holisztikum Egyetem Szeged, Testnevelési Egyetem Budapest. Jelen pillanatban a Satyananda Yoga Alapítvány előadásainak résztvevője vagyok.

Életemet meghatározó munkahelyek: Holisztika Szanatórium Dobogőkó, 11 évig jógatanár, egészségtréner, masszőr, táplálkozási tanácsadó.

13 éve a Paksi Atomerőműben rekreációs jóga tréninget vezetek az erőmű tűzoltóinak, a magas stresszhelyzetnek kitett állapot miatt.

Közben folyamatosan Budapesten és környékén jóga kurzusokat tartok és magánpraxist folytatok.

Most megadatott a lehetőség, ami régi vágyam is, hogy a szülővárosomban tarthatok jóga órákat.

Páger István
+36 30 934 7920