menu

SZENCZY ERZSÉBET

jógaoktató,
spirálstabilizizációs tréner

2006-óta mondhatom, hogy a mindennapjaimban folyamatosan jelen van a JÓGA. Mint a legtöbben, először én is csupán fizikai síkon próbáltam fejlődni, első tanárom Bandula Helén jóvoltából. 

2008-ban jelentkeztem Hatha jóga oktatóképzésére, ahol 2009-ben szereztem képesítést. Itteni tanáraim – Papp József és Kádár Zoltán, tőlük kaptam mélyebb betekintést a JÓGA filozófiába is. Ezen a képzésen találkoztam először az Iyengar jógával, néhány bemutató óra kapcsán, és egyből megfogott a metódus precizitása, és az, hogy biztonságban éreztem magam az órákon. Idő közben Varga Juditnál elvégeztem a Vinyasa Flow oktatóképzését, és éveken keresztül ebban a stílusban tanítottam, de rájöttem, hogy az óráimon közel sem nyújtom azt a biztonságot, amit annak idején én kaptam az Iyengar jógától. Bármennyire is szerettem a flow órákat, éreztem, ha felelősségteljes oktató akarok lenni, váltanom kell. 2018-ban jelentkeztem a Magyar Iyengar Jóga Szövetség Mentor programjára. Mentorom, Répássy Erika kiemelkedő szakmai tudásának és tanításának köszönhetően, 2022-ben szereztem meg Iyengar jóga oktatói képesítésemet. Sokat köszönhetek még Kevin Gardinernek és Trapp Lászlónak is, akik az általuk képviselt irányzat tanításával egy rendkívül stabil és a végletekig precíz tudást nyújtanak számomra. 
2009-től tartok rendszeresen órákat szülővárosomban, Szentesen. Először csak felnőttekkel, majd 2011-től tinédzserekkel is foglalkozom. 

A visszajelzések és az órák iránti érdeklődés hatására 2014 januárjában megnyitottam saját stúdiómat, mely az Eszenczy Jóga Stúdió nevet kapta. 

Fontosnak tartom, hogy az országnak eme kis szegletében is minél több ember számára nyújtson nélkülözhetetlen életformát a JÓGA.    

Szenczy Erzsébet
+36 30 625 4479